Seks (enkle) måter å skaffe seg en fin ekstrainntekt på

Uansett om du prøver å nedbetale gjeld, spare mot pensjonisttiden eller bare øke din generelle inntekt, så vil du alltid jakte mot det samme målet: å tjene mer penger. Det er mange forskjellige ruter man kan ta for å oppnå nettopp dette, og denne artikkelen skal gi inspirasjon til deg som ønsker å spe på lønnen din med en liten ekstrainntekt ved siden av arbeid.

Sjekk vår liste for å bli inspirert til hvordan du kan tjene ekstra penger i hverdagen.

1. Be om lønnsøkning

Mange mennesker er redd for å spørre om lønnsøkning på jobben, men vi har faktisk et så godt sikkerhetsnett her i Norge at det verste du kan få er et klart og kontant ”nei”. Det beste som kan skje? Vel, det er at sjefen din samtykker og er enig i at den innsatsen du viser på jobb er god nok til å tjene litt mer penger.

Du bør riktignok komme med noen sterke argumenter før du tropper inn på sjefens kontor. Det å komme inn og spørre om mer penger uten å ha noen god grunn er virkelig ikke en særlig god idé. Gjør deg kjent med det generelle lønnsnivået til din stilling i bedriften og vis til konkrete eksempler på sterk måloppnåelse i løpet av den siste tiden.

Det kan være vanskelig å vite om man blir underbetalt, men det kan være verdt å spørre sjefen om lønnsøkning hvis man føler at man har en sjanse til å klare dette.

2. Gjør små ærend for andre

Har du hørt om Finn.nos nye storsatsing ”Småjobber”? Det er en tjeneste der privatpersoner kan legge ut annonser eller respondere på andres ønsker.

Tjenesten kobler sammen personer som trenger småting fikset (kjøring til Gardermoen, skru sammen en vaskemaskin, fikse en PC, etc.) og folk som har de nødvendige verktøyene og kompetansen for å få disse tingene gjort.

Du vil alltid kunne få et prisoverslag før du bestemmer deg for å ta jobben, noe som betyr at du vil ha muligheten til å utelukkende velge de mest lukrative og innbringende jobbene.

3. Tjen fem dollar om dagen hos Fiverr

Vet du hvordan du kan lage en enkel logo? Eller har du noensinne satt opp en blogg på kun få minutter? I så fall finnes det (mest sannsynlig) en plass for deg på nettsiden Fiverr.com.

Fiverr er en virtuell markedsplass hvor folk tilbyr sine tjenester for 5 USD – og man kan verken gå over eller under denne prisen.

Husk på at fem dollar ikke er noen kjempesum, men hvis du tilbyr en tjeneste som kun tar deg noen få minutter å ferdiggjøre vil du etter hvert forstå at det kan være ganske god butikk.

Du kan enkelt få pengene utbetalt gjennom Paypal.

4. Kundeservice for nettbutikker

Hvis du er en oppegående og hyggelig person finnes det muligheter for deg på internett. Nettbutikker søker oftere og oftere det de kaller for ”hjemmeværende kundeservicekonsulenter” – en arbeidstittel som rett og slett betyr at du sitter hjemme i din egen leilighet og svarer på folks problemer enten via mail eller chat.

Ofte er arbeidstidene fleksible og dette er noe du enkelt kan få til etter at du har kommet hjem fra ditt ”vanlige” arbeid. Hvis du ikke har noe i mot å svare på mails fra undrende og sure kunder, så kan det være noe man burde undersøke nærmere.

5. Dropshipping gjennom amerikansk Ebay

Dropshipping av varer fra Asia til USA har vært ”big business” i mange tiår – og det er en businessmodell som i aller høyeste grad fortsatt fungerer. Hvis du finner et godt produkt på Taobao eller Alibaba som du tror at amerikanerne liker, så krever det ikke veldig mye innsats for å sette opp en ”seller account” hos Ebay og begynner å selge til intetanende amerikanere.

Du vil aldri selv berøre produktene, men simpelthen fungere som en mellommann mellom tilbyder i Kina og sluttbruker i USA. Profitten vil du sitte igjen med.

6. Selg de gamle klærne dine

Har du en haug med gamle klær stablet opp i skapet ditt, under sengen din eller i en kommode et eller annet sted i huset? Hvis du har plagg som du ikke har brukt på to år, så er det faktisk en veldig stor sjanse for at du ikke kommer det å bruke det igjen – og ditto stor sjanse for at det faktisk finnes noen ute i det ganske land som kunne tenkt seg å betale litt for å la plagget bytte eier.

Det er ikke lengre Finn.no som har monopol på markedet for kjøp og salg av brukte varer i Norge. Facebook flommer over av grupper der man kan finne folk som kjøper og selger klær i ditt nærområde.